Poznej vinaře
Vinařství Morgassi Superiore se nachází ve vinařské oblasti Piemonte.Posláním Morgassi Superiore je produkovat vysoce kvalitní vína světového formátu. Zařazeno mezi 10 nejlepších Gavi časopisem Decanter (92 bodů, 3. místo).
Pokud vás někdy dráždí představa o seriózním bílém víně, jenž se výborně páruje v gastronomii a které by dokonale podtrhlo vaší sváteční večeři či oběd, zde jste ho právě našli!
Naprosto brilantní a všestrané Gavi, které vás bude bavit jako aperitiv nebo v kombinaci s jakýmkoliv druhem svátečního jídla.
Výjimečnost vinařství Morgassi Superiore spočívá v tom, že vsadili pouze na výrobu bílého vína, ale také že jej vedou dvě ženy. Vinařství založené Marino Piacitelli v roce 1993, se soustřeďuje výhradně na produkci Gavi z obce Gavi v severozápadní Itálii v regionu Piemont. Tedy vína vyrobené z bílých hroznů odrůdy Cortese a certifikovaného DOCG. Sestry Marina a Cecilia Piacitelli se při vytváření a rozvoji vinařství po boku svého otce chopily výzvy a nekompromisně kombinují tradice a inovativní technologie s neúnavným závazkem ke kvalitě.
Morgassi Superiore je malá společnost s produkcí 150 000 lahví na 19 hektarech vinic. Vinice na strmých kopcích jsou orientovány na jih/jihozápad. Na vápenatých jílech a břidlicích, které přispívají k úžasné mineralitě a svěžesti vína, dozrává hlavně odrůda Cortese, ale také starobylá odrůda Timorasso, která momentálně patří v Piemontu mezi trendy záležitosti. Sklep je vybaven nejmodernějšími technologiemi nejnovější generace: Místnosti s řízenou teplotou, šetrné pneumatické lisy, izolované nerezové nádrže a stáčecí linky.
Vinice jsou kultivovány nejpokročilejšími zemědělskými technikami a nejpřesnějšími ručními zásahy. Pod dohledem týmu profesionálů počínaje agronomem, vinařem a sklepmistrem vznikají naprosto vybroušená, technologicky čistá, osobitá a charakterní vína.
Povídání stačilo, teď je čas na