Západně od Kartli se rozkládá region Imeretie (přibližně 9 tisíc hektarů), který je opravdovým gastronomickým rájem a středem vyhlášené gruzínské pohostinnosti. Hlavní město této vinařské oblasti Kutaisi bylo v 19. století národním centrem vína. Pěstují se zde především domorodé odrůdy Tsitska, Tsolikouri a Krakhuna pro výrobu bílých vín a Aladasturi, Mgaloblišvili a Otskhanuri Sapere pro vína červená.
V Gruzii existuje 540 různých odrůd révy vinné, z nichž 38 je povolených k výrobě vína ke komerčním účelům. Kromě všudypřítomných mezinárodních odrůd jako jsou např. Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah... mezi nejznámější autochtoní odrůdy patří Rkatsiteli, Mtsvane, Kisi pro výrobu bílých vín a Saperavi, jenž dává vysoce kvalitní vína pro výrobu červených vín, jak odrůdových, tak v scelení s ostatními.